torstai 13. tammikuuta 2011

Nyt se sitten alkaa

Sivusto sai viimein sen oikean osoitteen - opetusteknologia.fi

Sivuston tarkoitus on tuottaa tietoa opetusteknologian kehittämisestä ja sen hyödyntämisestä. Menetelminä kokeile, testaa ja käytä! Opetusteknologia on kovin laaja käsite ja toivottavasti myös tämän sivuston anti on sellainen. Tarkoistus on siis tuottaa tietoa laajalla sektorilla! Itseä lähellä tällä hetkelllä on etäopetus ja sen kehittäminen - ja tämäkin termin sisään voi ympätä kattavan paketin tekniikkaa. Totean vielä että tuotokset eivät ole minulle harrastus, vaan työ - eli minuun voi törmätä Itä-Suomen yliopiston kampuksilla.

Lopuksi vielä muutamia käsitteitä jotka näyttelevät merkittävää osaa kirjoitusteni taustalla!

Mistä on hyvä opetusteknologia tehty? Käytettävyys. Hallinnointavuus.Vakionti. Kustannustehokkuus. Elinkaari. Ylläpito. Sopivuus. Kestäväkehitys. Ergonomia. Takuu. Tuki. Huolto. Toimintavarmuus... Näistä asioista on hyvä opetusteknologia tehty!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista sisältöä, pidän tavastasi hypätä suoraan pintaa syvemmälle ja jakaa avoimesti kokemuksia eri tekniikoista. Pistin sivuston seurantaan ja tulen paremmalla ajalla uudestaan. Osa artikkeleista herätti heti kysymyksiä, mistä pitää jutella lisää..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista. Mukava että sisältö herättää kysymyksiä ja mielelläni näistä asioista juttelen. Tarkoitus tosiaan on jakaa tietoa avoimesti - eihän tässä mitään salaisuuksia vuodeta :)

    VastaaPoista