sunnuntai 12. helmikuuta 2012

NOKIA E7 - Win.. eikun Belle päivitys? Osa 2

Nokia E7 osaa kaksi saikin sitten odottaa jonkin aikaa. Tarkoitus oli varmaan kirjoittaa päivitys versio Annan jälkeen, mutta Anna ei antanut niin paljon aihetta, jotta siitä olisin saanut juttua aikaiseksi. Nyt jos nopeasti päivittää tilannetta, kyseinen päivitys oli kosmeettinen päivitys ja kyseenalainen sellainen - toimivuutta se ei ainakaan tuonut lisää. Nyt tilanne on toinen! Belle päivitys on paljon muutakin kuin kasvojen kohotus, vaikka toki se on myös sitäkin. Belle on viime aikojen päivityksiin nähden merkittävämpi, jonka jo asennuspaketin koosta voisi päätellä. Päivitys nollasi joitain tietoja (ainakin minulla) mm. sähköpostin (exchange) asennus piti tehdä uudestaan - tämäkin poikkesi aikaisemmista päivityksistä. Sähköpostin onkin nyt Exchange ActiveSync ja aikaisemmin se taisi olla vielä Mail for Exchange (MfE). Ulkoasu sai uutta ilmettä mm. työpöydät saivat hieman ilmeikkäämmät Widgetit - joista ainakin minä pidän! Tämä näkyy mm. sähköpostin, soittimen ja kellon uusilla ulkoasuilla.

En tiedä onko tämä vain uutuuden viehätystä - mutta minusta tuntuu, että puhelin toimii jouhevammin kuin ennen päivitystä (ainakaan se ei vielä ole katkonut puheluita niin kuin päivitystä ennen) Sosiaalinen media on myös ennallaan eli verkostoihin liittymät löytyy kuten ennenkin. Toiminnallisuuteen vaikuttava muutos tapahtui "yläpalkkiin" - josta aukenee mielenkiintoisen näköinen valikko (joka ilmeisesti on androidi tyyppinen?) Valikosta mm. saadaan mobiilidata, WLAN ja bluetooth on/off toiminnot sekä ilmoitukset näkyviin kerralla. Etupaneelin ainoa toiminnallinen fyysinen painike jää jopa ylimääräiseksi, koska uudessa näkymässä "valikkoon" pääsee suoraan vasemmanpuoleisella kosketus painikkeella. Siirryttäessä valikkoon, tulee jo hieman se tuntuma että olisko Belle päivityksellä taka-ajatuksena ajaa ihmisiä jo Windows aikakauteen - hieman samanlaisuutta on näkyvissä, vaikka Nokialta ilmeisti on tulossa myös C ja D päivitykset? Sekä Microsoftin työkalu ohjelmistot.....

Nokia Lumia 800 vs Nokia E7 Belle
Työmaalla luotan edelleen Nokia E7:kaan kommunikaattorin jälkeläisenä, koska siitä löytyy se oikea näppäimistö, jota edelleen pidän omassa työssäni tärkeänä yksityiskohtana. Kotipuhelin kuitenkin sai uuden ilmeen, kun 1.2 tuli ilmoitus että Nokia Lumia 800 oli saapunut postikonttoriin. Parin viikon käytön jälkeen voin sanoa, että olen tyytyväinen hankintaan. Aikaisempi kokemus Windows puhelimesta olikin versiosta 6.0 joka oli tikkuineen.. painokelvotonta tekstiä! Windows Mobile 7.5 on oikeasti yllätys, joskin en ottaisi Lumiaa vielä työkäyttöön, vaikka Windows 7.5 siihen Symbiaa paremmin sopisi meidän infrassa, vaan (toivon) odottaisin jatkaako Nokia kommunikaattori perinnettä, kunhan Windows 8 versio ilmestyy. Mutta Lumiasta lisää myöhemmin.1 kommentti:

  1. Itselläni oli myös E7 ensin ja olen saanut Lumia 800:n käyttöön. Otin sen työkäytöön ja parin viikon käytön jälkeen en oikeasti enään vaihtaisi takasin. Luulin, etten tulili, muka toimeen ilman oikata näppäimistöä. Kunhan vain ensin otin ennakoivan tekstinsyötön pois johan rupes homma rokkaan. Kirjoittajan huom: E7 on edelleen käytössä ja hyvä puhelin ettei pidä mitään siihen olevaa negatiivista päin vastoin hyvä ja luotettava kaveri onkin (siinä on jotain sellaisia, mitä Lumiassa (vielä) ole ehkä Windows 8:ssa nekin puutteeet on korjattu. En kadu ostoa vaan iloisena voi todeta kyl Nokialla edelleen osataan ! nim. pitäähän se viimeisin malli olla !

    VastaaPoista