perjantai 22. toukokuuta 2015

TIPA KEHITTÄMISPÄIVÄT - AIHE OPETUSTEKNOLOGIA

Itä-Suomen yliopiston Tietotekniikkapalvelut järjesti kehittämispäivät ja aihealueena ensimmäistä kertaa opetusteknologia. Tiimini teki hienoa työtä ja pikaisella järjestelyllä saatiin mahtavat puitteet juuri uusittuun Futura F100 auditorioon. Auditorio joka oli Joensuun kampuksen ensimmäinen täysin omin voimin rakennettu (ohjelmointia vaille) ja kommenttina nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen - sali on täydellinen. Salin ulkopuolelle pystytimme ensimmäisen uuden eSign info-tv paketin - jonka kuva siirrettiin langattomasti salin puolelta, jossa meillä oli myös eStream palvelun kautta toteutettu live-lähetys.

UEF info ensimmäinen pilotti eSign järjestelmän kautta - huomaa live-lähetys ruudun kautta
Tämä kokopäivän opetusteknologia setin tarkoituksena oli tuoda IT-alan ammattilaisille tietoa, mitä on nykyaikainen AV-tekniikka (= lue opetusteknologia) Suurimmalla osalla se oli edelleen projektori - VGA kaapeli - ja se kiinni tietokoneessa. Tämän myytin murtamiseksi olin saanut suhteellisen nopeallakin aikataululla, varsin vaikuttavan asiantuntija porukan kasaan.

Päivän aloitti sitten allekirjoittanut. Aloitin kertomalla mitä opetusteknologia on meidän näkökulmasta ja kenen kanssa tätä hommaa tehdään. Tätä pakettia selventämään auttoi kyhäämäni luettelo merkeistä, joita löytyy opetustiloistamme - eikä tässä varmaan vielä kaikki. Laajasta merkkiluettolosta huolimatta salit on vakioituja ja ylläpito on keskitetty.

Tässä hieman näkökulmaa millaisia kumppaneita löytyy yliopistolta
Tästä sitten jatkoi ElectroWavesin koulutusvastaava Laura Lehto - tekniikka ja pedagogiikka aiheenaan. Lauran tapa tuoda asioita oli mukaansa tempaava ja ehkä hieman erinlainen mitä yleisön osasi odottaa. Sain mahdutettua Lauran kalenteriin myös vierailun yliopiston kielikeskuksessa tai kielistudiossa, joka on juuri uusittu ja varmasti Suomen modernein kielistudio. Studion ja sen tekniikan käyttöönottoon liittyy paljon haasteita, joita Laura lähtee nyt murtamaan - ja alku näyttää heti lupaavalta.

Toni Sarjala Crestron ja DAC - meidänkin tulevaisuus on seinällä.

Iltapäivällä ohjelmassa oli paikallisen AV-jälleenmyyjän Avek Esitysratkaisujen Toni Hynninen. Toni avasi taustoja miten UEFin yhteistyö on lähtenyt käyntiin Hansel ja sittemmin myös useiden kilpailutusten muodossa ja yhteistyö jatkuu edelleen - onhan heidän toimipistekin Kuopion kampuksen tiloissa. Tämän jälkeen lavan valtasi DAC/Crestronin Toni Sarjala, jonka esitys viimeistään mursi vanhat käsitykset AV-tekniikasta! AV on nykyisin IT ja näihän se vain on. Tonin Crestron esityksen aikana heräsi monta hyvää ideaa, mitä voisimme toteuttaa ja miten Crestron teknolgia voisi auttaa yliopistoa "2020 Suomen paras oppimisympäristö" tavoitteeseen. Illan päätti viime hetkellä mukaan saatu Kuulto OYn toimitusjohtaja Juho Jakka, jonka yrityksen käsialaa on yliopiston kaikki Crestron paneleiden käyttöliittymät. Käyttöliitymät joita ei turhaa ole kehuttu Suomen parhaiksi ja tässä ainakin olemme 2020 tavoitteessa jo nyt!

Ja tässä koko tilaisuuden arkkitehdit - kiitokset kaikille osallistujille ja ennen kaikkea esiintyjille - hieno show! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti