lauantai 22. tammikuuta 2011

Samsung QX310 laptop

Nyt, kun on hehkutettu videoneuvottelun uusia tuulia, on mukava väliin pistää hieman IT-puolen uutuuksia. Jahtasin itselleni työkäyttöön kannettavaa, jossa olisi tehoa, ominaisuuksia ja ennen kaikkea HDMI liitäntää äänen kera ja sellainen löytyi sitten myös vaikkakin ns. kuluttajatuotteena! Kone on Samsungin QX310 Core i5 prossulla ja 13.3 led näytöllä. Koneesta löytyy ominaisuuksia mukavasti ja on muotoilultaan hieman "Maccimainen". Onko se plussa vai miinus, en puutu siihen, mutta alku tuntuma on hyvä.
  
Samsung QX310

Näppäimistö yllätti minut positiivisesti, vaikka ennakkoluulot oli isot perinteisiin näppäimistöihin tottuneena. Sormet löytäytyi kymmensormijärjestelmässä oikeille paikoille kätevästi ja tuntuma oli hyvä! Hiiri taas näytti normaalilta, mutta jostain syystä  oikean ja vasemman kanssa tulee hieman taistelua ja vielä en ole löytänyt multitouch toiminnon hienouksia. Tämän korjasin pienellä langattomalla Logitechin M215 hiirellä, joka kulkee kätevästi mukana matkalla.
Koneesta löytyy siis Corei5 prosessori jonka teho riittää normi- ja tehokäytössä ja Intelin Turbo Boost tuntuu toimivan ainakin minulla. Näytönohjain on myös tehokas näin pieneksi koneeksi. Näytönohjain toimii kuten TurboBoost prosessorissa - kun tarvitsee tehoa, niin kone tunnistaa ja antaa (tai ainakin ilmoittaa) tehoa lisää grafiikkaan. Koneessa siis 512MB omaa muistia näytönohjaimella ja se riittää esim. HD tasoisen kuvan toistoon joka toimiikin kätevästi HDMI kautta infonäyttöön tai tv-paneeliin .
Windows 7 Home Premium 64 bit.

Sitten lisää Samsungin "lisäominaisuuksista". FastStart toiminto on kyllä hieno eli kolmessa sekunnissa käyntiin. Tämä siis Sampan oma unitila, joka toimii niin kuin Samsung lupaa ja tästä ominaisuudesta minä kyllä tykkään. 
Tandber Movi 4.0.1 versio


Lopuksi vielä pakollinen videoviestintä osuus :) Movi toimii vaikkakin QX310 kamera yltää vain VGA 640x480 resoluutioon. Kuva on keskinkertaista webbikamera tasoa (vertailu kohtana käytän Tandberg PrecisionHD USB kameraa) ja kuva siis 4:3 Koneen tehot riittivät ja nyt näin myös kuinka TurboBoostin Gadget oikeasti toimi ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti