tiistai 25. tammikuuta 2011

Tandberg PrecisionHD USB

Nyt kun tuli hieman moitittua Samsungin läppärin webbikameraa, niin on syytä varmaan käydä läpi vertailukohta, Tandberg PrecisionHD USB kamera. Tämä kamera on videoneuvottelulaitetoimittajan kamera, ei mikään tusina tuote, vaan rehellisesti sanottuna täysiverinen videoneuvottelukamera.

Kamerassa ei ole asennettavaa ohjelmistoa tai ajuria eli on plug
and playtä parhaimmillaan. Tosin tässä plug kohdassa voisi olla hieman pidempi johto. Johdon lyhyys onkin selkeä miinus, mutta ilmeisesti suunnittelija on ajatellut kameraa läppäri käyttäjiä silmällä pitäen (johdon pituus alle metrin) Jatkojohdon on syytä olla laadukas ja mielellään vahvistettu.


Koolla on tässä tapauksessa väliä ;)
Kuvan laatu on oikeasti 720HD! Kuva on kapeakulmainen, joten näytönpäälle asetettuna se kuvaa selkeästi käyttäjän kasvot eikä muuta ympärillä olevaa. Toisaalta kamera toimii myös kauemmaksi aseteltuna neuvotteluhuone käytössä, jossa myös kameran mikrofoni toimii mainiosti. Lisämikkejä ei tarvita ja usein joutuukin menemään ohjauspaneelin ääniasetuksiin ja tiputtamaan mikrofonin "leveliä" alaspäin, jotta ääni ei säry. Kameran automatiikka toimii hyvin, joskus tarkennus viivyttelee hieman kauempien kohteiden tarkennuksen kanssa. Koska laitteen mukana ei tule mitään ohjelmistoa, automatiikka hoitelee kaiken!

Hankittaessa laitetta törmää Tandbergin tuttuun ylläpito maksuun eli laitteeseen pitää ostaa ainakin vuoden ylläpito (kolme vuotta ehkä kustannustehokkain). Laitetta ei siis saa ilman tätä, mutta pidetään tätä ominaisuutena, joka takaa laitteen toimintavarmuuden kolmen vuoden ajan ja on siis hyvä asia :)


Nyt on esitelty kamera, seuraavaksi esitellään tuote, johon tämä kamera on optimoitu eli Tandberg Movi 4!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti