keskiviikko 16. helmikuuta 2011

NEC U310W - Tehokasta lähiprojisointia opetustilaan!

NECin lähiprojisointi projektori on mielenkiintoinen tuttavuus opetustilan projektori valikoimassa. Projektorista löytyy valikoima hyviä ominaisuuksia mm. laajakuva, HDMI, VGA ja 3D. Ennen kaikkea laiteen valoteho 3100 ansilumia on riittävä opetustilassa. Nyt korostankin tässä erästä asiaa - laite on yritysmallistosta ei kotiteatteri.

Olemme jo usean vuoden aikana viljelleet opetustilassa julkistilan näyttöjä korvaamassa projektoreita ja tämä linja toki jatkuu edelleenkin, mutta NECin ominaisuudet, takuu, lampun ikä ja muutamat muut ominaisuudet pistivät tämän uudelleen arviointiin. Näistä public display (huom! info-näyttö ei siis ole telkku) tuotteista tulen vielä pikapikaa tekemään oman jutun mutta nyt takaisin aiheeseen.
Puolen metrin päästä 87" kuva
Ensituntuma laitteeseen on hyvä. Laite on hiljainen (ellei jopa voisi käyttää sanaa äänetön) eli näin se soveltuu opetuskäyttöön hyvin ja koska U310W on lähiprojisointiprojektori tämän asentaminen tilaan kuin tilaan on suhteellisen helppo. (ellei seinä ei mitään heppoista paperia :) Projektorin mukana tuleva seinäkiinnitysteline on myös laadukas SMS valmistama ja meidän tapauksessa tämä paketti asentui helposti tilaan. Laitteen sijoittuminen seinälle helpottaa myös kaapelointia koneelta projektorille. Opetustilanteessa hyöty perinteisiin ratkaisuihin on se ettei opettajan tarvitse työskennellä projektorin valokeilassa ja näin ei myöskään tule varjoa kuvaan.

NEC U310W löytyy myös etähallinta mahdollisuus verkon yli joka on hieno ominaisuus, jota tosin meillä ei ole otettu käyttöön vielä, mutta tulevaisuudessa ehkä? Laitteen oletus resoluutio on wide 1280x800 ja kuvakoko suositus 100" tämä variaatio riittää normaaliin (30 hengen) opetustilaan vallan hyvin ja isompiin tiloihin on olemassa sitten omat ratkaisunsa. Yksi kätevä toiminto on ajastettu sammutus! Kun tietokone menee sammuksiin, lähtee myös projektori sammumaan. Meillä ajaksi on asetettu 1min. mutta tämä on säädettävissä maunmukaan.

Itse asiassa miksi tästä tuotteesta kiinnostuimme oli se että laite istuu kätevästi myös Smartboard tuote perheeseen. Smartin omaan projektoriin verrattuna NECiläinen on parempi ratkaisu. Jo pelkästään 1100 ansilumia enemmän tuo "valotehoa" opetustilanteeseen. Mitä menetimme tässä ratkaisussa? Nyt projektori sammutetaan kaukosäätimestä eikä taulun kulman painikkeesta - mutta myös Smartti on ansainnut oman tarinansa!


Nec ja SmartBoard kompinaatio
NEC U310W on uusi tuote joka on saatu Suomen markkinoille vasta vuoden vaihteessa - tarkempia kokemuksia tuotteesta näin ei vielä voi kertoa, mutta laitteen alkumetrit ovat olleet positiiviset. Ja eikun odottelemaan 3D matskua :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti