torstai 24. helmikuuta 2011

NOKIA E7 - Kuollut jo saapuessaan? Osa 1

Ennakkotilaajana maanantaina postihuoneesta löysin laatikon, joka sisälsi "uunituoreen" kappaleen Nokia E7 puhelimesta. Nokia on viime päivinä järkyttänyt maailmaa ilmoittamalla siirtymällä Microsoftin kelkkaan ja Windows mobile maailmaan. Itselläni on kokemusta reippaan vuoden takaisesta Samsugin kosketusnäytöllisestä Windows mobile puhelimesta ja nyt siis voin hieman verrata tätä Symbian 3 mallia tuohon puhelimeen.

Puhelimen paketti oli pieni ja sisältä löytyi puhelimen ja laturin lisäksi usb ja hdmi adapterit, kuuloke ja tosi pieni pikaohje puhelimen käyttöön. Akku ja muistikammat on puhelimen sisällä tavoittamattomissa.

E7 on Nokian kommunikaattorien jälkeläinen eli näytön alta löytyy täysi qwerty-näppäimistö. Ensimmäinen ongelma oli näppis saada auki :) Nyt parin päivän käytön jälkeen löysin tavan, jolla sen saa helposti auki mutta voin kuvitella ihmisiä vääntämässä ja kääntämässä puhelinta "miten tämän saa auki?".


Nokia E7 ja qwerty näppis

Kosketus näyttö on ensituntumalta hyvä. Nokialaisessa on kolme työpöytää joissa liikkuminen tapahtuu sormea liuttamalla - tämä toimii hyvin. Työpöydille saa muokattua tarpeellisia ja tarpeettomia "widgettejä" ja näitä sovelluksia voi kätevästi OVI-kaupasta käydä hakemassa lisää. Ensimmäinen hauska piirre oli kun OVI-kauppa ilmoitti että saatavilla on uudempi versio ja tämä oli pakko hakea ja päivittää ennen kauppaan menoa.

Puhelimen asetuksiin ns. vanhanaikaiseen valikkoon pääsee etupaneelin ainoasta painikkeesta ja liikkuminen kosketusnäytöllä toimii hyvin - oma kokemus winkkupuhelin kosketusnäytöstä aikaan oli negatiivisempi - aina tuli painettua jotain joka aukaisi sovelluksen, Nokialaisessa tätä ei vielä ainakaan ole ollut. Puhelin sisältää paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia mutta ajattelin tehdä näistä oman kakkos osan, kuhan saan puhelimeni liitettyä ylläpito järjestelmään, exchange postiin ja virustorjuntaan - katsotaan sitten kuinka homma toimii.

Mutta ensituntemus oli hyvin elävä :)

2 kommenttia:

 1. Kiva, että oot testaillu. Oli mukava lukea:)
  Meillä on puhelimen vaihdot ajankohtaisia keväällä, joten tieto tarpeellista tästäkin.
  t. Niina Aronetista

  VastaaPoista
 2. Nokia ei vakuuta taaskaan. Email ei toimi kunnolla kun lähetetyt viestit eivät jää ko. kansioon vaan katoavat johonkin.
  Kaikkiaan kosketusnäyttö on liian herkkä ja suomalaisen miehen on melkein mahdotonta saada tukevaa otetta puhelimesta ilman jatkuvia virhepainalluksia.
  Kamera kuvaa vähän väliä kämmentä ja muutenkin kamera on pettymys. Ei edes kirjan sivusta saa luettavaa kuvaa millään.
  Eikö tässä maailmassa kukaan osaa tehdä reilua puhelinta kunnon näytöllä ja näppiksellä, mutta ilman turhia hipelöinti-juttuja. Hipelöinti voi kyllä sopia joihinkin toimintoihin, mutta on erittäin rasittavaa, että se on koko ajan päällä.

  VastaaPoista