tiistai 8. maaliskuuta 2011

HALLITTUA VIDEOVIESTINTÄÄ

Näin allekirjoittanutkin pääsi päivittämään tietoaan koulunpenkille. Koulutuksessa syvennyttiin Cisco/Tandberg infrastruktuurin syövereihin yhteistyökumppani VisualConferenceGroupin avustuksella. Tästä iso kiitos kumppanille! Koulutuksessa kävimme läpi TMS, TCS, VCSMCU palvelinten toimintaan ja sielunmaailmaan tiiviiseen tahtiin. Vaikka tahti oli tiivis, oleellinen asia löytyi ja jäi jopa korvien väliin :). Kiitos myös Cisco/Tandbergille tilannekatsauksesta, jossa saimme pientä esimakua tulevaisuudesta.


Allekirjoittanut tutustui myös seuraavaan hankintaan - ja näitähän tarvitaan kaksin kappalein :)
Keskitetty hallinnointi muuttaa täysin koko videoneuvottelukulttuurin. Tämän tason muutos on korkeakoulumaailmassa iso asia ja olen ollut onnellisessa asemassa, sillä olen päässyt tätä alusta asti toteuttamaan Itä-Suomen yliopistossa. Mitä keskitetty hallinnointi sitten tarkoittaa? Keskiviikkona klo 10 alkava neuvottelu käynnistyy keskiviikkona klo 10.00 paikan A ja B välille ajastettuna ja automaattisesti! Jos neuvottelussa on kolme tai useampia osapuolia, niin järjestelmä luo automaattisesti siitä silta-istunnon. Tarvittaessa neuvottelu sovellusjakoineen tallentuu HD tasoisena ja/tai lähtee livenä maailmalle ja kaikki tämä on katseltavissa Content Serverin (UEF Youtube) kautta - vaikka mobiililaitteilla!

Olin aikanaan mukana IT- puolella toteuttamassa siirtymää Workgroups maailmasta domain tason ylläpitoon ja hallinnointiin. Tämä käyttöönotto aiheutti jonkin verran soraääntä käyttäjien parista, kun he menettivät työkoneensa admin oikeudet. Videoneuvottelupuolella uskon että uudistukset tullaan ottamaan riemuiten vastaan, onhan tämä askel ammattimaiseen toimintaan ja suurin hyötyjä on ennen kaikkea loppukäyttäjät. Arkirutiineiden luonti ja palveluprosessin dokumentointi onkin jatkossa tärkein työvaihe jotta pystymme tekemään laadukasta videoviestintää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti