sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

SAMSUNG GALAXY TAB - PIKATESTI

Samsungilta on tulossa jo uudempi kakkosversio, mutta nyt pikaisesti tämän "ykkös" version kommentit.
Samsung on mielenkiintoinen tuote! Koska laite sisältää puhelimen, niin tämä ominaisuus tuntui aluksi hienolta ja mullistavalta. Kun sain laitteen käteeni tunne vaihtui koomiseksi, koska 7" on kuitenkin aika iso! Pienen tutkimisen jälkeen ominaisuus on jälkeen OK, jos laitteessa on 3G korttipaikka niin miksi sillä ei voisi sitten soittaa? Mutta puhelinta en lähtisi tällä korvaamaan.

Samsung Galaxy Tab - kakkosversiota odotellessa
Minulla ei ole aikaisempaa vertailukohtaa Galaxy Tabille, mutta koska tämä on nyt ensimmäinen TAB/PAD laite, olkoon tämä vertailukohtana tuleville. Samsunginssa on siis Android 2.2 käyttöjärjestelmä, johon minulla ei myöskään ole aikaisempaa "kosketusta". Kosketusnäyttö toimii hyvin ja näyttö "kääntyy" 360 astetta pienellä viiveellä (ei häiritsevä) Laitteen näppäimistö voisi toimia hieman tarkemmin ja välillä näppis yksinkertaisesti vain häviää näkyvistä (tästä voi pistää osan käyttäjän syyksi). Samsung on hyvin varusteltu tuote. Liitäntöjä löytyy bluetooth, usb2, wifi (g), microSD jne. Pikaisesti tutkittuna laitteesta löytyy toimintoja sosiaalisen median tarpeisiin, googlen työkalut on helposti käytettävissä mm. google maps sekä yrityskäyttöön MS Exchange tuki ja tietysti Flash 10.1 on maininnan arvoinen! Samsungin puhelin ominaisuus tuo mukaan videopuhelut joita varten laitteessa on kamerat edessä ja takana.

Tässä livetään aiheesta mutta kannatuksen vuoksi - Angry Birds
Tuotteen käyttöä opetuskäytössä lisää varmaan sosiaalisen median työkalut sekä Flash tuki. Testissä Samsung pääsi kirjautumaan Adobe Connect 7 ja 8 version istuntoon ja sillä voi seurata sitä eli vastapuolen kuva ja ääni toimi, mutta laitteen oma kamera ja mikrofoni eivät lähteneet pelittämään (tähänkin varmaan on olemassa jo ratkaisu, mutta tässähän on kyseessä vain pikatesti). Connectista löytyi myös androidiin mobile versio, jossa chatti ominaisuus. Kun annoin laitteen "ei teknisen" ihmisen käyttöön, (biolääketieteen tutkija) laite sai positiivisen vastaanoton ja samalla kyseenalaistettiin jopa läppäri tai ainakin epäergonominen miniläppäri!

Loppuksi TAB/PAD tekniikalla olevista laitteista voi todeta: "miksi ihmeessa kukaan enää hankkisi miniläppäreitä" Kun tuotteessa yhdistyy tietokone, kosketusnäyttö, älypuhelin, pieni koko ja käytettävyys, tuotteille tulee opetus ja opiskelija käytössä kysyntää, verroinkin seuraanvan sukupolven laitteiden osalta (windows?) - tämän jälkeen miniläppärit on SER-jätettä! Niin ja tietysti Angry Birdsin pelaaminen isolta näytöltä on hauskempaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti