perjantai 27. toukokuuta 2011

VIDEOSEINÄ VYÖRYY KOHTI ETÄOPETUSTILAA

Jeps... Aloitettiin tämä kirjoitus hieman koomisesti! Mutta asiaan... Videoseinä! Voiko tosiaan videoseinä sopia opetustilaan? Seiniä on monenlaisia ja mitä pienempi frame, sitä kalliimpi on tietysti näytön hinta, mutta myös kuvanlaatu on parempi. Heti alkumetreillä voin sanoa että tuo frame pitää oikeasti olla yhteenlaskettuna alle sentti, jotta kuva on siedettävää katseltavaa, muutoin kuvaan jää ikävän iso mustareuna ja esim jos siitä katsellaan sovellusta esim. excel taulukko ei ole mitään hauskaa katseltavaa. Tässä tapauksessa (jos oikein muistan) pitkillä sivuilla 7,3 mm ja pysty sivuilla 6,7 mm eli aika mukava paketti. Tuotteessa päädyimme (hintavertailun myötä) NEC X461UNV malliin, joka on alla kuvassa.

NEC X461UNV x 4
Seinä tuli Joensuun kampukselle noin 40 hengen etäopetustilaan, jossa jo oli Smartboard ja Ciscon C20 koodekki. Seinä asennettiin hieman viistottain, jotta opettaja näkee siitä vastapuolen luokan pöydän takaa ja kun opetus tulee toisesta suunnasta luokka näkee "teräväpiirtona" opettajan vastapuolelta. Nyt vain odottelemme käyttäjä palautetta seinäratkaisusta. Täytyy myöntää, että seinä ei ole ihan vielä kustannustehokkain ratkaisu opetustilan päänäytöksi, mutta ensimmäinen todellinen neuvottelutilanne antoi kyllä vaikutuksen, että ehkäpä tässä saadaan vastinetta rahoille. Kuva oli hyvä, terävä ja jätti valitettavasti projektori tekniikalla toteutetun Smartin aikalailla varjoonsa - toki smartin edut tulevat muualla esille.

Videoneuvottelulaite, videoseinä ja älytaulu
Katselukulmat ovat 178 horizontal / 178 vertical, kontrasti 3000:1. Liittimiä löytyy HDMI, DVI-D ja DisplayPort ja analogiselta puolelta mm. VGA. Paneleilta löytyy etähallinta LANin yli, niin kuin nykyisin myös projektoreiltakin. Takuu on menee pitkänelinkaaren puolelle (5v) joka on meillä ehdoton vaatimus AV-laitteille. Teline on Suomalaista valmistus jälkeä ja se saatiin paikallisen Hansel kumppanin omasta tuotannosta. Tässä tämä pikaesittely seinästä - ja kirjoittelen tästä aiheesta lisää myöhemmin kun saan hieman palautetta tästä tuotteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti