tiistai 5. heinäkuuta 2011

REVOLABS - HD ÄÄNTÄ LANGATTOMASTI

Etsin viime syksynä opetustilaan langattomia mikrofoneja, kun haluttiin laadukkaampaa ääntä kielistudiohin! Kampusten studiossa järjestetään opetusta videon välityksellä ja vaikka tilan videoneuvottelulaitteessa Ciscon C20 on toki hyvä ja laadukas mikrofoni, mutta nyt tarve oli erilainen. C20:sen mikki nappaa äänet niin opettajalta, opiskelijoilta joka tässä tapauksessa ei ole hyvä juttu - tämän tuotos voi olla hieman sekasotkuinen kieltenopetukseen.

Googletuksen tuloksena löysin Revolabsin - Revolabs tuntui olevan yritys joka rakensi tuotteita juuri videoneuvottelutiloihin. Tämän jälkeen lähti kysely Hansel kumppaneille ja yllätys yllätys... Yksi kumppaneista oli juuri solminut maahantuonti sopimuksen Revolabsin kanssa ja näin pääsimme tutustumaan tuotteeseen - vai olisiko ollut viikko kyselyn jälkeen :)

Revolabs HD dual

Tuotteeksi päätimme ottaa Revolabsin kaksikanavaisen HD sarjan - sarjassa oma mikrofoni opettajalle ja oma opiskelijaryhmälle. Opettajan mikrofoni tulee joko klipsillä tai kaulahihnalla käytettäväksi ja opiskelija mikrofonin voi sitten sijoittaa mielen mukaan missä sitä tarvitaan. Opettajan mikki ottaa äänet 90 asteen kulmassa ja opiskelija 360 asteen. Joskus opettajan mikin voi jopa jättää lataustelineeseen ja käyttää pelkkää 360 asteen mikkiä, joka ottaa sitten puheen loistavasti koko tilasta (tämä toimii isossakin tilassa) Revolabs on tulevan EU standardin täyttävä langaton mikrofoni, joten sillä on myös tulevaisuutta jatkossa.

Revolabsin käyttöönotto oli helppo - seuraa vain ohjeita niin ei voi epäonnistua. Ainoa mikä pitää varmistaa että kaikissa, niin vastaanottimessa, kuin myös mikrofoneissa on firmware samalla päiväyksellä. Tämä päivityskin tapahtuu suhteellisen helposti, Revolabsin sivuilta ladataan ohjelmisto ja päivitykset sen jälkeen softa hoitaa hommat! Revolabs on tuotteena miellyttävä, verroinkin jos olet lopen kyllästynyt perinteisten mikkien virittelyyn - lähetin taskun pieleen ja sitten mikrofoni kaulukseen ja näiden väliset johdot kätevästi piiloon.... Revolabs on kuin USB muistitikku ja siinä kaikki. Laturi on samalla teline mikeille ja mikeillä on mukava jopa 5-6 tunnin käyttöaika joka on riittävä normaali opetuskäytössä - opetusten välillä lataustelineessä virtaa lisää homma jatkuu.

Ja tältä näyttää revolabs paketti opettajan pöydällä - kuva hassusti Movin kautta kaapattuna :)
Videoneuvottelulaitteisiin tuote on loistava. Ciscon C20:seen kuten myös lähes kaikkiin nykyisiin koodekkeihin löytyy manuaali Revolabsin sivuilta > Cisco C20 kytkentä Ja vaikka C20 oma mikrofoni on myös laadukas ja loistava jossain tapauksessa - kuten kieliopinnoissa, tämä on hyvä hankinta. Myös auditorio tiloissa joskus käyttö voi olla perusteltua. Testeissä 150 hengen auditoriossa normaalia jopa hiljaisemmalla äänellä tehty testi "kuuluko" vastapuolelta tuli vastaus "loistavasti" Loppu mainintana 3v takuu paketille joka sisältää myös mikrofonien akut - jäämme odottamaan laitteiden kestotestiä - joten ollaan kuulolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti