perjantai 12. elokuuta 2011

iPad2 Wi-Fi 32GB - Part 1 "At home"

Kesälomat on lähes pidetty loppuun ja mitä lomalta jäi käteen? Käteen jäi esittelyssä oleva laite eli iPad2. Laite onkin tällä kertaa henkilökohtainen, eikä työkäyttöön tarkoitettu. Täytyy kuitenkin todeta, että osassa 2 tulen kertomaan, miten iPad2 pistetään etäopetuksessa tehokäyttöön, hyödyntäen UEFin infrastruktuuria. Mutta nyt takaisin osaan 1.
iPad2 WiFi 32GB + Smart Cover
Loman alkajaiseksi jäin lasten kanssa kotiin, kun vaimo lähti työmatkalle rapakon taakse Chicagoon. Minä päätin hyödyntää USA:n dollarin kurssin euroon nähden ja pistin tilaukseen iPad2. Olin laskeskellut että esim. iPad2 wifi 32GB version hinta USA:ssa on lähes 150€ edullisempi kuin Suomen vastaava. Toki 3G malli olisi myös ollut kiinnostava, mutta muutaman päivän varotusajalla sain niin ristiriitaisia tietoja siitä, että toimisiko USA:n versio Suomessa vai ei.  Esim. jostain luin, että toisen "operaattorin" laite toimii ja toisen ei. Päätin, että WLAN versio on riittävä minulle ja toki se oli myös hieman mukavampi kukkarolle :)
Ja näin siinä sitten kävi! Laite tuli vaimon mukana gangstereiden kaupungista ja hintapolitiikka piti kutinsa. Mukana tuli myös Smart-Cover joka on tosi kätevä magneettisuoja, joka sammuttaa laitteen, kun suojan sulkee sekä toimii myös telineenä ja tasona. Vaikka laite ostettiin USA:sta, se on nyt täysin Suomi laite! Laiteen asetukset on suomeksi ja näppäimistö kielenä on suomi eli laitteeseen ei jäänyt mitään muita merkkejä rapakon takaa kuin laturi. Laturissa oli siis jenkkipistoke, mutta alkuun pääsi USB laturilla, joka tuli mukana. Laturi ei tosin lataa, kun iPadi:ssä on virtapäällä eli Smart-Cover kiinni lataus toimii (tai sitten pitäisi olla tietokoneena MAC:ci eikä klooni PC) Applen maailma on minulle jäänyt vieraaksi UEFin (Kuopion kampuksen) politiikan takia - Kuopioonhan ei "MACcejä" ostella :) Mutta nyt siis minä ostin ja olen tyytyväinen! Vertailukohtana minulla on 7" Samsung Galaxy Tab josta kirjoitin aikaisemmin. 

Samsungissa oli pienempi näyttö, joka tuntui silloin, ettei se isompi tarvitse ollakaan - mutta mutta! Nyt voin taas sanoa, että kyllä tämä 9,7" näyttö on hyvä ja parempi kuin Samsungin 7". Kosketuspinta on hyvä ja laitetta oppii nopeasti käyttämään, eli laite tottelee hyvin sormen liikkeitä. IPad:ssa on kaksi työpöytää ja kolmas on jonkinmoinen "haku työpöytä" Tällekin varmaan joku hieno nimi, mutta muistetaan että olen vielä Microsoft leima takaraivossa :), joten kaikki hienot "macci" termit ei ole hallussa. Myös iPad:in ohjelmisto päivitys hoitui hienosti iTunesin kautta eli laitteen tietoturva hoituu tätä kautta! Hieman niin kuin Nokia puhelimen hoituu Ovi Suiten kautta. Kotioloissa langatonverkkokin oli helppo ottaa käyttöön, tosin Nokian puhelimen (freeware) verkon jako ohjelmisto ei suostunut, joko jakamaan verkkoa tai sitten iPad2 oli liian nirso. Verkko löytyi, mutta surfaus päättyi lyhyeen. Vika saattoi olla myös Nokian E7 puhelimessa, joka on nyt ollut toista viikkoa huollossa.

Sitten ohjelmistot: Ensimmäinen tunne oli laitteesta, että siinä on aika suppea ohjelmistoja valikoima ensiasennettuna. Tässä vertailukohtana on Tabi, jossa ohjelmia oli aika mukavasti. Tähän ongelmaan löytyy ratkaisu App Storesta, josta löytyy ohjelmia varmasti jokaiseen lähtöön. Hieman aikaan tosin taistelin, että sain itseni sisään ilman luottokortin numeroa, mutta kaikki tietävä google oli sitten minulla apuna ja lopulta löysin itseni App Storesta. Laitteeseen löytyy ilmaiseksi lähes kaikki sosiaalisen median tarvitsemat ohjelmistot, jotka tietysti piti ensimmäiseksi kokeilla, verkostot ja skype toimii hyvin laitteella. Työsovelluksia löytyy mielenkiintoisia liittyen videoneuvotteluun ja etäopetukseen (näistä siis seuraavassa osassa) Angry Birds löytyy tietysti ja vertailu kohtana Tab ja yhtä hyvin lintu lentää, oli sitten kysymyksessä Android tai Apple. Hauskat on myös autopelit, jotka hyödyntävät iPadi:ä kuin Wii kapulaa käyttäisi. booxTV on myös hauska. Tällä ohjelmistolla voi katso suoria tv lähetyksiä ja ilmaisversiossa ainakin Yle 1 ja 2 näkyvät hyvin ja taisi siellä Voice olla. Mitä sitten vielä.... Niin kyllä minä verkkokaupasta tilasin verkkolaturin, jonka paketissa oli reippaasti jenkki laturia pidempi verkkojohto (usb laturikin oli mukana) lisäksi samalla tilasin suojakalvon, ihan vain varmuuden vuoksi - kalvot ei tainneet olla alkuperäisosia vaan Belkinin tekemät, mutta hyvin ne näyttöön istuivat.
Suomi mallinen verkkolaite + USB laturi
Nyt sitten vain odottamaan, että työt alkaa ja pääsen kokeilemaan tiettyjä juttuja, joilla etäopetusta saadaan vietyä eteenpäin! Mutta siitä varmasti tuossa syyskuun alkupäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti