maanantai 14. marraskuuta 2011

ABI-PÄIVÄT 2011 - LIVE and ONDEMAND

Abi-päivät 2011 oli melkoinen ponnistus UEFin Content Serverille - Homma pistettiin livenä nettiin yli sadalle lukiolle ympäri Suomea + yliopiston omille katsojille kolmella kampuksella sekä esitykset otettiin samalla talteen jälkikäyttöä varten. Hieman jännitti aamulla, koska liveä olimme tähän asti käyttäneet vain pienelle yleisölle ja nyt mukana oli puoli suomea! Isona miinuksena TCS palvelussa on ettemme saa mitään dataan siitä, miten paljon porukkaa todellisuudessa oli livenä ja kuinka paljon lukiot käyvät muina päivinä katsomassa tallenteita. Isona plussana tietotekniikkakeskuksen verkkotekninen seuranta, jonka perusteella saimme kuitenkin jonkin sortin tietoa katsojista - ja olihan siellä liikennettä!
Hammaslääketiede ja professori Jari Kellokoski
Opinto- ja opetuspalvelu huolehti, että homma toimi teknisesti ja hakijapalvelut olikin laittanut etukäteen testivideon lukioille, jotta koneet oli viritetty yliopiston "taajuudelle" - silverlightiin. Live-lähetys toteutettiin (SL) suuresta luentosalista, jonne oli kerätty kattava paketti yliopiston toiminnasta lukiolaisille. Saliin oli viime viikolla viritetty Ciscon C20 koodekki (pysyvästi) ja jatkossa laitetta käytetään vastaavanlaisiin tapahtumiin - ei niinkään video-opetukseen vaan yliopiston isoihin tapahtumien tallentamiseen ja live-lähetyksiin.
Ja vuorossa farmasia
Kuvanlaadusta olimme tinkineet hieman, jotta kaistaa riitti kaikille ja palvelin ei olisi kuormittunut liikaa! Olihan tässä katastrofin ainekset (itse tapahtumaan mikään ei olisi vaikuttanut) mutta tästä selvittiin 768kbps nopeudella kunnialla, resoluution ollessa 896x288. Seurasimme teknisessä tilassa tapahtumaa kokoajan ja homma toimi ja ennen kaikkea (nyt sen sanon) äänenlaatu live/tallenteessa oli parempi kuin SL salin kuulioilla :)
Kauppatieteiden esitys oli toteutettu Prezi-työkalulla laadukkaasti
Olimme päätyneet layoutissa joined tyyppiseen 50/50 video/sovellus näkymään, joka tosin todellisuudessa on 60/40 näkymä eli videokuva tulee aavistuksen isompana kuin tietokoneen kuva. Tilaisuudessa kuitenkin oli tärkeämpi ihmiset ja heidän puheet, kuin PowerPoint esitykset (HUOM! PDF ei ole hyvä näihin tilaisuuksiin) Esityksiä varten olimme edellisellä viikolla tehneet testilähetyksiä salista, jotta esitelmöitsijät olisivat voineet tarkistaa esityksen fonttikoot ja sekin on todettava, että alle 20 fonttia ei kannatta näihin karkeloihin tuoda. Mutta loppujen lopuksi homma meni kuitenkin ns putkeen.

Illan viimeinen ja odotettu esitys - kasvatustieteet
Ensivuonna sitten tapahtuma toteutetaan toivottavasti niin, että jokainen esitys kampuksella voidaan pistää purkkiin talteen. Ja loppu kevennykseksi pientä käppyrää tietoliikenteen osalta tänä päivänä :)

Luulisin että jotain tapahtui 9 - 14 välillä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti