tiistai 23. lokakuuta 2012

IPAD TEHOKÄYTTÖÖN 2 - Suojakuoret

Jos iPadiä tehokäytettään, niin silloin padi vaatii myös tehokäyttäjän suojakuoret laitteeseen. Käyn tässä läpi muutamia malleja, joita olen päässyt kokeilemaan laitteessani. Kuoret periaatteessa on mielipide/ulkonäkö asioita, mutta pyrin toki tuomaan esille joitankin käytettävyyteen liittyviä asioita.

1. iPad Smart Cover

Tämä perus "lärpykkä" suojaa näyttöä ja toimii tavallaan pikakytkimenä eli kun laitat suojan kiinni iPad menee nukkumaan ja kun aukaiset sen, se herättää laitteen. Peruskäytössä varmaan riittävä suojakuori, mutta henkilökohtaisesti jopa pelottaa, kun vauhdissa nappaan laitteen mukaan pöydältä ja ups... Smart Cover on kädessä ja laite lattialla :)

iPad Smart Cover antaa laitteelle perustason suojaa lialta ja pölyltä sekä pikkuisen siinä on älyäkin
2. Targus Zierra Portfolio Case

Nyt mennään sitten toiseen ääripäähän. Tämä on johtaja tason suoja tai sanoisinko laukku iPadille. Tähän mahtuu mukaan luottokortit, kynät ja ehkäpä jopa muistiinpano välineet... joita tosin mietin, mihin iPad tehokäyttäjä niitä tarvitsee :) Tämän on isokokoinen ja paksu suoja ja sen paras anti onkin mukana tuleva kätevä näytön puhdistusväline - tätä tehokäyttäjä tuleekin tarvitsemaan.


Johtaja tason suojalaukku
3. Targus Vuscape for iPad2

Sitten malli jota minä suosin eli hommasin tämän suojan vuosi sitten, meidän koko henkilökunnalle pad hankintojen yhteydessä. Tukevassa kotelossa iPad pysyy nätisti mukana ja kannen pieni clipsi lukitsee kannen iPadin näyttöön, joka on hyvä lisä. Kotelossa on kolme asentoa joihin näytön saa mukavasti ja suhteellisen tukevasti asetettua. Lisäksi huomaamattomat kiinnikkeet reunoissa suojaavat laitetta, jos se sattuisi tipahtamaan. Kotelo on ohuesta koostaan huolimatta tukeva, jämäkkä ja huolitellun näköinen.


Käytössä hyväksi koettu suojakuori

4. Targus Vuscape for iPad3

Ja heti perään haastaja! Astetta uudempi malli Targukselta. Tämä eroaa edellisestä pintamateriaalissa - kuvioitupinta (edellinen on nahkaa tai keinonahkaa) Haastaja pistää koville suosikkini, koska pinna lisäksi suojassa on  joukko mukavia toimintoja. Targuksesta löytyy on/off toiminto kuten Smart Coverissa sekä uusi loivempi kulmakiinnitys jossa myös kynää varten pidike - tämä näkyy alla olevassa kuvassa! Kotelo on yhtä laadukas kuin edellinenkin malli ja nämä muutamat lisä jutut edelliseen malliin nähden nostavatkin kotelon, ehkä astetta paremmaksi malliksi - siksi tilaankin meille jatkossa tämän mallin :) Pintamateriaali on mielipidekysymys, minusta molemmat toimivat.Targuksen uudempi malli tarjoaa uuden tavan pitää padiä

5. Griffin Elan Folio for iPad

Griffinin malli on hieman Targuksen kotelon kaltainen ja siinä iPad istuu jopa paremmin ja tukevammin kiinni, kuin Targuksen malleissa. Kotelo suojaa padiä takaa ja edestä riittävästi ja myös Griffinistä löytyy muutama eri taso/kulma padille, joten ergonomia tulee myös huomioitua. Nahkainen kotelo on ylellisen tuntuinen. Tilaa kotelo vie "ehkä" aavistuksen Targuksen Vuscape enemmän. Pienenä miinuksena on suojakansi, jossa ei ole minkäänlaista kiinnitystä - tämä on taas mielipide juttu. Kansi ei vaaranna laitetta, koska se on tukevasti kiinni kotelossa, mutta kotelon ilmeen viimeistelyn takia, olisin kaivannut jonkun (nips/naps) kiinnityksen - nyt se hieman repsottaa auki :(
Griffin kotelo on laadukas suoja kalliille laitteelle

6. Logitech Keyboard Ultrathin Case for iPad2/iPad 3

No hetkinen näppäimistö? Mutta mutta onhan siinä suojakotelokin! Tämä Logitechin näppärä näppis toimii samalla periaatteella kuin iPadin Smart Cover tai tarkemmin sanottuna sen kiinnitys. Magneetti reuna nappaa padin kylkeen kiinni ja se taittuu siitä kätevästi suojaksi näytölle. Tämä kokonaisuus muodostaa mukavan näköisen paketin ja sen suurin ominaisuus ei olekaan suoja, vaan oikeasti toimiva näppäimistö. Näppäimistö muuntaa iPadista toimivan miniläppärin joka haastaa jo lievästi kannettavia koneita.

Näppäimistö liitetään bluetooth yhteydellä langattomasti. Näppäimistössä on syvennys, jossa padi toimii niin vaaka kuin pystyasennossa - ja vielä yllättävän tukevasti. Suojus on alumiinia ja siinä on sisään rakennettu akku, jota pystyy lataamaan mukana tulevan usb- johdon avulla. Toimittaja lupaa täytteenladatun akun käyttöajaksi jopa 6kk - tähän toki vaikuttaa kuinka paljon kirjoitat. Kun näppäimistö on liitetty pariksi iPadiin, niin järjestelmä tiputtaa automaattisesti virtuaalinäppäimistön pois käytöstä ja näin vapautuu näyttöpinta-alaa. Toki nyt pitää lähteä etsimään kunnollista tekstinkäsittelyohjelmaa, jotta laite saadaan tehokäyttöön. Tämä on kätevä ja varmaan paras ratkaisu sille käyttäjälle, joka haluaa suojaa ja tykkää oikeasta näppäimistöstä.
 
Tämä tekee iPadistä täydellisen työkalun :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti