sunnuntai 17. helmikuuta 2013

ISE 2013 - Part 2 - Cisco, Panasonic, Smart, Kramer, HDbaseT

Sitten osaan kaksi.

CISCO TELEPRESENCE
Cisco osasto ISE2013
Vaikka Ciscolla oli samaan aikaan oma iso tapahtuma Lontoossa (Cisco Live London) ISE videoneuvotteluosastolta löytyi Ciscon isohko osasto. Päällisinpuolin meillä oli jo tiedossa Ciscon uutuudet - uusi peruskamera SX sarjaan ja Jabber Video, jota tehokkaasti markkinoitiin osastolla. Ciscon osastolla oli myös jatkuvasti esittely sessioita menossa - jenkki tyyliin tietysti.

Ei ehkä meitä kiinnostava, mutta meidän naapuria KYSiä - Cisco TelePresence VX Clinical Assistant on Ciscon tuote sairaaloihin. Tuote kulkee akun ja langattoman tekniikan avulla, vaikka lääkäri kierroksilla huoneesta toiseen - lääkärin tietysti ollessa omassa huoneessa tai vaikka toisessa sairaanhoitopiirissä käymässä. Peruskone on meilläkin käytetty Cisco SX20 FullHD ominaisuuksilla.

Hauska Cisco yksityiskohta oli meidän Amsterdamin hotellissa. Hotellissa nimittäin oli Jabran pienimuotoinen tapahtuma ja kun lasiovien läpi katsasti niin Ciscolla löytyi osasto sieltäkin. Jälkikäteen kuulin että Jabra on tehnyt yhteistyössä Ciscon kanssa pienen USB-liitäntäisen kaiutinmikrofonin, joka oli näin saanut Cisco Jabber yhteensopivuus statuksen. Näitä samoja laitteita meilläkin on Microsoftin Lyncille optimoituna.




PANASONIC
Panasonic oli tuonut muutaman mielenkiintoisen tuotteen. Yksi niistä oli uusi optiikka meidänkin auditorioissa käytettyyn malliin. Tämä lisälaite tekee jämerästä auditorio projektorista lähiprojisointi mallin. Tämä mahdollisti jopa 300" kuvan parin metrin päästä. Pieneltä matkalta kuva 7000al laitteessa kuva oli uskomattoman terävä ja valovoimainen. Tämä optiikka säästää myös lamppua ja näin nostaa myös koko koneen käyttöikää - jossain tilassa tämä voisi olla toimiva ratkaisu....

Panasonicin hauska optiikka auditorio laitteisiin - tätä mallia löytyy UEFin tiloistakin
Panasonicin osastolta löytyi toinenkin mielenkiintoinen tuote - Panasonic PT-VW435 malli, jossa toimi Wireless Manager ohjelmisto. Tässä case tapauksessa, tämä mahdollisti langattomasti kuvan siirron neljästä eri lähteestä (max 16) Toiminto on hyvä jos esim. luokkatilassa halutaan samanaikaisesti kuvaa monesta eri lähteestä - verroinkin kun mukana on esim. IPad -> IOS laitteita. Ohjelmassa voitiin vaihtaa lennosta kuvaksi, joku noista neljästä lähtestä eli tällöin kuva täyttää koko screenin. Tämän demon veti meille Japanin tekninen kaveri eli tuote oli niin uusi, että kotimainen esittelijä katsoi parhaaksi antaa sana nousevan auringon maan pojalle. Panasonicilta oli muuten tullut myös videoneuvottelulaite!! Mutta tätä ei edes suostuttu demoamaan, ilmeisesti malli oli vielä buginen tai sitten meillä oli niin voimakas Ciscon logo otsassa, että esittelijä suosiolla siirtyi seuraavaan aiheeseen :)
Panasonic ja Wireless Manager ohjelmisto



SMART TECHNOLOGIES
Smartilla ei ollut ISEssä omaa osastoa, vaan he olivat katsoneet samaan aikaan olevan BeTT tapahtuman tärkeämmäksi ja näin tämä kertomus tulee sitten Lontoon puolelta. Smartin uutuuksiin kuului laite puolelta uusi interaktiivinen projektori, joka ei tarvitse enää erillistä kosketuspintaa tai taulua, vaan toimii laitteessa olevin tunnistimin. Nyt jotkut saattavat todeta, että Smart on keksinyt tuotteen, joka on ollut toisen toimittajan valtti jo vuosia! Mutta yllätys yllätys, tämä tuote ei tarvitsekaan kynää? Vaan toiminta taululla onnistuu jopa sormella. Smartin SLR60wi malli toimii näin ja vielä kahden kosketuksen voimalla - toki kynäkin laitteeseen löytyy, mutta tämä sormi juttu on oikeasti jotain uutta! Seuraava odotuksen aihe onkin miten Smart saa tuotteensa toimimaan Windows 8 käyttöjärjestelmän kanssa - vielä tällä hetkellä tukea ei ole!
SmartBoardin uutuus malli ei tarvitse erillistä taulua eikä kynää

Toinen Smartin uutuus tuote on dokumenttikamera, joka on saanut kasvojen kohotuksen uuden varren ja parempilaatuisen kuvan (FullHD) muodossa, muutoin kamera on perus Smart tuoteperhettä, jossa Notebook ja 3D kuutiot toimivat. 
FullHD dokumenttikamera



KRAMER
Kramerin tuotteet on vuodesta toiseen olleet niitä laadukkaita tuotteita, joista joutuu maksamaan hieman enemmän kuin kilpailijoiden vastaavista - mutta ei syyttä. Olemme testanneet paperilla vastaavanlaisia tuotteita ja usein myös pettyneet. Koska tilanne usein on vielä, että tuotteet ostettu suoraan tuotanto ympäristöön ilman testikäyttöä, tilanne on hankala kun signaali ei menekään perille. Vaihto Krameriin on usein korjannut tilanteen. Toki Kramerinkin laitteistakin on vikoja/bugeja löytynyt, mutta digitaalisen signaalin kanssa tilanne on aina sama - joko signaali menee läpi tai ei välimalleja ei ole ja näin laadusta kannattaa kyllä maksaa.

Pöytään upotettu multiliitäntä rasia - HDMI, DP, DVI, ja VGA


Kramer osasto oli kattava ja onneksi saimme kattavan esittelyn kaikista uutuus laitteista ja vielä suomeksi. Yksi mielenkiintoinen tuote oli pöytään upotettu jakaja -> tämä sama tuote voisi löytyä pöydän päältäkin, mutta paikoissa joissa halutaan siistiä jälkeä (kuten neuvotteluhuoneet) tämä monipuolinen jakaja on toimiva. Tuotteesta löytyy esim. HDMI, DisplayPort, DVI ja VGA liitännät - itse olisin jo jättänyt tuon VGA pois, mutta ei vara venettä kaada. Toinen uutuus oli kytkin, joka yhdistää lähes kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) laitteet yhteen. Tämä tuote laajenee tarpeen mukaan eli kaikki liitännät ovat slot paikkoihin asennettavia kortteja - jos oikein tulkitsin niin 18 korttipaikkaa löytyi tästä tuotteesta.
SLOT paikoilla varustettu multimedia keskus


HDbaseT
HDBaseT liitäntä ansaitsee oman otsikon. Jo vuosia on isoimmat kaapeloinnit toteutettu RJ-45 kaapeloinnilla ja muuntimilla. Nyt pikku hiljaa on tämä HDbaseT standardi tulossa myös suoraan päätelaitteisiin, joka tarkoittaa sitä, ettei erillisiä mediamuuntimia enää tarvittaisi. Kramerin esittelijä mainitsi mm. Panasonicin ottaneen uusimpiin tuotteisiin suoraan RJ-45 HDbaseT liitännän. Myös NEC on tämä standardi tulossa laitteisiin, mutta odotetusti hieman hitaammin. NEC tarjoaa nyt tämän laitteisiin asennettavana lisäkorttina - varmasti kohta myös vakio varustuksena. HDbaseT mahdollistaa digitaalisen (kuva/ääni) signaalin kulun jopa yli 100m. Kaikki ketkä ovat leikkineet HDMI kaapeleille muistaa että 10m alkaa olla vahvistamattomana melko maksimi - ehkä 15m vielä mutta sitten pakko on vaihtaa LAN kaapelointiin ja mediamuuntimiin! Toivottavasti kukaan ei enää suunnittele VGA kaapelointia opetustilaan!!

Muutama linkki aiheeseen http://www.hdbaset.org/ ja http://en.wikipedia.org/wiki/HDBaseT
HDbaseT - milloin tämä löytyy suoraan myös näytönohjaimista tietokoneessa?











Ja nyt tekemään osaa kolme, jossa vielä loput palat ISE/BETT tapahtumasta kuva kavalkaadina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti