keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

LIFESIZE CLOUD - YHDISTÄVÄ PILVIHUONE

Reilu vuosi sitten Itä-Suomen yliopisto löysi mielenkiintoisen palvelun, joka tulisi laajentamaan kustannustehokkaasti perinteisen, mutta  rajoittuneen videoneuvotteluinfran uudelle tasolle. Lifesize tarjosi Cloud pilvipalveluaan, joka yhdistää H323/SIP videoneuvottelun ja Skype for Business palvelut samaan virtuaalihuoneeseen. Näiden yhteystapojen lisäksi palvelu tarjosi Windows, Mac, IOS ja Android aluistoille omat ilmaiset sovellukset, sekä mahdollisti soittamisen pelkällä selaimella (Chrome ja IE tuettuna) "eikä siinä vielä kaikki" vaan neuvotteluun pääsee osalliseksi myös vuorovaikutteisena äänisoittona puhelimesta, johon Lifesize tarjoaa maakohtaisen numeron lähes jokaiseen maahan. UEFin palvelu on hankittu Enterprise tasoisena, joka mahdollistaa rajoittamattoman määrän huoneita ja rajoite on viidenkymmenen yhteysmäärässä.

Kuinka soittaminen tapahtuu? Tähänkin löytyy suoraan palvelusta suora tuki eli yhden www sivun kautta löytyy ohjeistus. Ensimmäisenä palvelu tarjoaa suoraa soittoa joko selaimen tai jo asennetun ohjelmiston kautta...


Seuraaksi sivustosta löytyy muut soittotavat oheiseen tapaan. HUOM! Näissä suora linkki mm. Skype4B sovellukseen. Ainoa huomio on oheistukseen on kokousnumerossa jossa pitää syöttää # jotta puhelu yhdistyy -  tätä ei suoraan "vielä" ole mainittu.

Täältä löytyy sitten vaihtoehdot, joka on tosi kattava setti eri alustoja
Kieliasetukset tulee selaimesta eli tässä tapauksessa kielenä on suomi. Palvelussa on ylläpitäjälle Manage sivusto, josta pystyy tekemään neuvottelun layout säätöjä tai määrittelemään yhteysnopeus asetuksia. Myös huoneet pystyy tekemään tätä kautta, sekä palvelu tarjoaa dataa neuvotteluista ja niiden laadusta yms. Mukana paketissa on myös tallennus, mutta enterprise pakettiin kuuluu vain 10h tallennuskapasiteettia (joka toki riittää kun siirtää tallenteet hetimiten tallennuksen jälkeen) Tallennuskapasiteettia voi toki kasvattaa lisähinnasta.

Niin - palvelussa on hieman tallennustilaa, joka tekee neuvottelusta tallenteen mp4 formaattiin
Miten eri alustoilla sitten pystyy soittamaan ja mitä toiminnallisuuksi näillä saavutetaan, Ohessa pieni video yhteenveto ohje miten helppoa on soittaa UEFin videoneuvottelulaitteesta palveluun.

UEF Videoneuvottelulaitteesta (Cisco) LifesizeCloud huoneeseen.


Oheinen video on muuten tallennettu Extron SMP351 tallentimella ja siirretty sitten UEFin media palveluun

LifesizreCloud palvelun Suomen jälleenmyyjä on Praecom -> http://www.praecom.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti