lauantai 28. tammikuuta 2017

VIVITEK DU8090Z - LASER TEHOA AUDITORIOON

Itä-Suomen yliopisto (UEF) panostaa laserin voimaan auditorioissa ja vuosi 2016 käännekohta auditorioiden lamppukoneiden osalta. UEF hankki kaikkiaan 18 kappaletta laserprojektoreja.


Kilpailutuksen voittajaksi selvisi AV-marketingin maahantuoma ja Avek Esitysratkaisun jälleenmyymä Vivitek DU8090Z laserprojektori. Laser toi saleihin ei pelkästää valotehoa, vaan myös nopeuttaa salien käyttöönottoon, laser laitteet käynnistyvät ja sammuvat lähes hetkessä ja näin odotteluaika opetustiloissa pienenee. Valoteho, värientoisto ja kuvantarkkuus laser-laitteissa on hyvä ja tämä painottuu ennenkaikkea lääketieteeen käytössä. Lääketieteen opetuskuvien pitää erottua juuri oikeanlaisena auditoriossa oleville opiskelijoille. Myös etäopetuksen kuvanlaatu parani, koska valoteho ei vaadi salin valojen himmentämista ja näin salista esitettävä kuva videon välityksellä näkyy parempana vastapuolelle.


Auditoriossa täysi valaistus ja kuvanlaatu säilyy laadukkaana

Kaikki laitteet tuottavat kuvaa digitaalisesti eli käytössä on HDbaseT/HDMI kaapeloiti - tämä myös tukee yliopiston strategiaa olla Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö vuonna 2020. Yliopiston tiloille on tehty DIGI-UEF tason vaatimus eli ananalogiset liitännät eivät kuulu meidän opetustiloihin. Lamputtomat laitteet tuovat myös yliopistolle kustannustehokkuutta, koska laitteet eivät vaadi lampunvaihtoja eli työaikaa voidaan kohdentaa kehittämistoimintaan. Laitteista ei myöskään tule lamppukustannuksia, joka oli merkittävä vuotuinen kustannuserä yliopistolle.

Digiliitännät käytössä - Sarjaportti toimii vielä luotettavana ohjaus kanavana


Projektorilla rungolla on 5 vuoden takuu, samoin 10 000h valolähteellä eli laitteilla on ns. täystakuu, koko laitteen elinkaaren ajan - laskennalliset käyttötunnit keskimäärin laitteella on elinkaaren ajan n. 8000h. Laitteet on hankittu leasing-hankintana ja leasing aika on sama kuin laitteen takuu ja elinkaari. Meille tärkeä valmistaja-maahantuoja-jälleenmyyjäyhteistyö on toiminut loistavasti koko hankinta ja käyttöönotto-projektin ajan.


Suomen ja Euroopan ensimmäinen Vivitek DU8090Z malli UEFin tiloissa - laiteen mukana tuli insinööri valmistajan Hollannin toimipisteestä varmistamaan, että käyttöönottoprojekti lähtee kunnialla liikkeelle ja samalla tuli tekninen sessio mitä laite pitää sisällään ja miten laser oikein toimii.

SPECIFICATIONS:
Native Resolution: WUXGA (1920 x 1200)
Brightness;: 8001 ANSI Lumens
Contrast Ratio: 10,000:1
Max. Supported Resolution: WUXGA (1920 x 1200) @60Hz
Native Aspect Ratio: 16:10
Designed for heavy duty 24/7 Operations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti