maanantai 18. helmikuuta 2019

RANTAKYLÄN HARJOITTELUKOULU

Itä-Suomen yliopiston Rantakylän harjoittelukoulu oli kautta-aikain isoin projekti opetusteknologiatiimille. Käytönnössä teimme kaiken "alustaloppuun" AV-suunnittelusta - laite asennuksiin ja käyttöliittymä ohjelmointiin. Suunnittelutyö aloitettiin jo lähes kaksi vuotta sitten (koulu aloitti toimintansa 7.1.2019) Kuopion kampuksen Saastamoisen Salissa oli demotila/malliluokka, jota kehitetiin niin teknisesti, kuin myös pedagogisesti eli opetushenkilökunta oli alusta lähtien mukana suunnittelussa.


TÄSTÄHÄN SE ALKOI

Teknisesti jokaisen luokan sydän on vakioitu, Extron Crosspoint (84/86/108) HDMI/DTP, prosessorilla ja DSPllä varustettu esitysmatriisi +10" paneeli. Crosspoint laitteessa on kaikki yhdessä paketissa ja lähtökohtamme oli että laitteet mahdollistaa myös laajennukset - näin tulevaisuuskin on huomioitu jokaisessa opetustilassa. Käyttäliittymä on 100% UEF tekemä - käyttöliittymästä meillä olikin monta versiota tuon kehitysjakson aikana ja toki liittymää säädettiin vielä viime hetkillä. Viimeinen muutos oli opiskelijaryhmien hallinta eli jollain tavalla piti helpottaa opettajan toimintaa, kun tilassa on 4 opiskelijaryhmää - kuka ryhmä esittää tai kenelle esittetään. Tähän loimme selkeän numero/väri koodauksen, joka on sama opettajan hallintapaneelissa kuin myös ryhmänäytön alla telineessä.
Erikoisinta tiloissa oli Extron Sharelink 1000 pro laite, jolla voidaan esittää ipadin tai tietokoneen sisältöä langattomasti (tai langalla eli sekakäyttö on mahdollista) Laitehan ilmestyy myytäväksi vasta huhtikuussa, mutta saimme suoraan tehtaan kanssa sovittua että Rantakylän laitteet (100kpl) toimitettiin meille joulukuun lopulla. Toki meidän pitää olla tietoisia että laite on ohjelmallisesti beta kuten myös laitteen firmikset ja nähän aiheuttaa meille ylimääräistä työtä. Sharelink1000 saadaan GVE hallintaa viimeisen firmispäivityksen jälkeen joka tullee maaliskuussa, tämän jälkeen päivittäminen on sitten helpompaa kun kaikki hoituu keskitetysti.

SHARELINK 1000 PRO

Näytöiksi valikoitui Samsung eli ryhmäpisteissa on 55" 4K ja opettajan näyttö on 85" 4K näyttö. Näyttö valinnoissa tehtiin testejä joiden perusteella laitteet valittiin. Valinta kriteereinä oli hallinta ja kuvanlaatu. Kaikki laitteet, kaapeloinnit ovat 4K tasolla eli myös tältä osin tulevaisuus on turvattu. Äänentoistosta vastaa Genelec 4020C poislukien musiikkiluokka, jossa Genelecin mallit on 8350A/7370A.

Yhteydenpito kampukselle helpottamaan asennettiin opettajanhuoneen neuvottelutilaan Cisco Webex Roomkit Pro, joka myös kykenee 4K kuvanlaatuun ja kamerajärjestelmä joka ottaa puhujan kiinni automaattisesti ja kohdistaa kuvan automaattisesti University of Eastern Finland school project - Rantakylä school represents the latest AV/IT-technology and expertise in the construction industry and acoustics. Here are a few pictures.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti